Autor

Despre Autor

Cât despre mine…

Pe 13 iunie 1982 mama n-a mai ajuns cu mine la spital și m-a născut la Ceamurlia. Râdeți, râdeți! Amuzantă denumire topografică, știu! Și cică m-a tras nepriceputa aia de cap de am ieșit cu zgârieturi grozave. Mno, acum înțelegeți? Ce așteptări să ai de la cineva care a venit pe lume în Ceamurlia? Deci sunt o țărancă la origine.

Vai, în schimb sunt atât de talentată: fac buchete din hârtie, predau engleză, confecționez bijuterii și jucării, cânt coveruri cu vocea și scriu articole pe net încât și eu mă întreb: oare pe care dintre astea le fac BINE?

Nu știu să cânt la chitară, dar am mers într-un studio foto și mi-am făcut poze profi ca să par șmecheră.

Câteodată sunt mai rău decât Dumb and Dumber. Sunt Dumberest. Mă apucasem și eu să învăț pentru școala de șoferi. Am avut vreo 5 tentative. În final am renunțat de tot… Păi voi ce-ați fi făcut dacă l-ați fi căutat două ore în lista de indicatoare pe cel care arată prioritate de dreapta? Și-apoi am întrebat și prietenii pe facebook…

Apropo, am niște postări câteodată de-mi vine să-mi dau block singură.

Îmi place să cânt. Visez să cânt. Am microfon. Mda. Știu… Cântecul meu preferat este Imnul României. Dacă interesează pe cineva.

Din întâmplare, zilele astea am dat peste diploma mea de licență, plină de praf din 2005. Am citit silabisit titulatura. Cică sunt filolog. Din curiozitate am căutat explicația în dicționar. N-am înțeles nimic, ca să fiu sinceră. Ori nu m-a lămurit, ori nu-mi convine „ce-am ajuns”.

Odată mi-am decolorat părul și l-am nenorocit ca să îl vopsesc cu negru. Jeeez!

Și sunt vreo câteva lucruri banale pe care nu știu să le fac:
– Să mă machiez
– Să dansez hora la nuntă
– Nu știu niciodată cine e președinte (tot Iohannis.. . sau? Pănă am aflat eu de Trump, lumea din SUA se săturase să arunce cu roșii în el)
– Nu știu să fac ce vrea șefu’. Orice task e mission failed. N-am rezistat angajată în total decât vreo doi ani.
– Nu știu să rezolv exerciții și probleme de matematică de clasa a doua. De-alea gen: Mihai are 3 mere. Ion are 4. Ce culoare au merele lui Nicu?
– Nu știu să mănânc cu stânga. Cine a inventat regula nesimțită cuțit în dreapta, furculiță în stânga, sper că a murit înecându-se la masă.

Câteodată mă întreb oare cu ce personaj din basm mă potrivesc: Cenușăreasa? Hm… aș zice că faza cu pantoful e cam prea trasă de păr. Adică, să fim serioși, ea singura pe lume cu mărimea 90/60/90? Errr pardon… 38.

Albă-ca-Zăpada? Cu prințul care îți dă sărutul vieții taman ție, ce să spun! Câte o mai fi “trezit el la viață” și câte mai urmează… Oricum, de obicei, la fazele astea, bărbații zic: „Ai mâncat măr interzis, Evo? Apăi să-ți stea în gât! Eu te trezeam doar pentru că nu m-aș vedea făcând sex cu o mortăciune, dar apoi te poți culca la loc!”

Fata lui Roșu-Împărat? Atâtea figuri pe ea: ăla e gelos, ăla n-are job, ăla nu o satisface sexual, ăla e toate astea la un loc… Auzi, tu! Să fie băiatul supus la te miri ce probe îi trec cuconiței prin minte pentru mâna ei? Gheara ei pe viața lui? De bunăvoie? Da, mă, e poveste, am înțeles, gata!

Frumoasa? Care s-a îndrăgostit din milă? Sau s-a prins ea care e treaba și a zis: păi, stai așa, mă mărit cu pocitania și dihania asta, apoi jivina moare și iaca palatul îmi rămâne mie. Măh, dacă ai croiala Monica Columbeanu, da. O am, oare? Un procent cât de mic?

Ce mai era pe-acolo? De-astea moderne. Ariel. Pffff, n-aș alerga după un bărbat nici dacă mi-ar da o coadă reală de sirenă. Eu?? Pfff, nooooo!

Sau Elsa care, e atât de frozen încât dă într-o maturitate de-aia idioată: ce-mi trebuie mie bărbat când dețin atâta putere, inclusiv fizică? Vedeți că dacă mă enervați vă fac gheață pe toți! Și sincer, îmi place să mă enervați.

Sau ceva mai real așa, Andromeda și gestul eroic al lui Perseu. Câteodată te bagi de bunăvoie într-un bucluc, doar ca să fii salvată de un bărbat, că ți-era dor să te îndrăgostești și îți induci singură motivul, ca să decurgă totul ca în visele tale idioate pe care le ai de vreo 20 ani.

Mda. N-aș mai comenta dacă n-aș fi și eu o combinație între toate astea. Ooops, viața bate filmul! Eh, de parcă nu știați!